Fazole na kyselo
Ingredience
Cibule |
100 g |
Fazole bílé |
700 g |
Hovězí vývar základní |
150 ml |
Ocet kvasný lihový |
30 ml |
Pepř černý mletý |
1 g |
Sádlo škvařené |
150 g |
Sůl |
20 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Fazole přebereme, několikrát propláchneme, zalijeme studenou vodou a necháme přes noc v chladničce nabobtnat.
- Potom fazole zvolna vaříme doměkka.
- Cibuli jemně nakrájíme a osmahneme na sádle dorůžova. Zamícháme ji do fazolí, mírně osolíme, opepříme, zastříkneme vývarem a mírně okyselíme.
- Nakonec vše krátce podusíme.