Salát z mangoldu a ředkviček
Ingredience
Cibule |
0.5 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Mangold |
400 g |
Olej stolní |
2 polévková lžíce |
Ředkvička |
10 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné řapíky mangoldu vložíme do vařící osolené vody a dusíme do měkka.
- Po okapání je nakrájíme na tenké plátky, přidáme omyté ředkvičky pokrájené na kolečka a jemně rozkrájenou cibuli. Vše zalijeme zálivkou ze 4 lžic vývaru z mangoldu, oleje, citronové šťávy, cukru a soli. Salát promícháme a podáváme.