Vejce v kelímcích s drůbežími játry
Ingredience
Cibule |
0.5 ks |
Játra kuřecí |
1 šálek |
Máslo čerstvé |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 hrst |
Smetana 12% (konzumní) |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam cihla 30% |
2 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme důkladně nasekanou petrželovou nať, pokrájená játra, osolíme, podusíme, odstavíme z ohně.
- Na dno kelímku vložíme čtvrtinu jater, rozklepneme vejce, osolíme, přidáme lžíci smetany. Posypeme nastrouhaným sýrem a zakapeme máslem.
- Vaříme ve vodní lázni 8 až 10 minut.