Vejce v kelímcích s drůbežími játry

Vejce v kelímcích s drůbežími játry - obrázek

Ingredience


Cibule 0.5 ks
Játra kuřecí 1 šálek
Máslo čerstvé 1 kávová lžička
Petržel - nať 1 hrst
Smetana 12% (konzumní) 4 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Sýr Eidam cihla 30% 2 polévková lžíce
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme důkladně nasekanou petrželovou nať, pokrájená játra, osolíme, podusíme, odstavíme z ohně.
  2. Na dno kelímku vložíme čtvrtinu jater, rozklepneme vejce, osolíme, přidáme lžíci smetany. Posypeme nastrouhaným sýrem a zakapeme máslem.
  3. Vaříme ve vodní lázni 8 až 10 minut.