Bramborový guláš s houbami
Ingredience
Brambory |
1800 g |
Česnek |
20 g |
Cibule |
300 g |
Houby sušené |
30 g |
Hovězí vývar základní |
1200 ml |
Kmín celý |
1.5 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 g |
Paprika mletá sladká |
10 g |
Pepř černý mletý |
1.5 g |
Sůl |
15 g |
Tuk |
100 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmahneme na tuku dorůžova. Zaprášíme ji mletou paprikou, krátce zpěníme, přidáme kmín, zalijeme polovinou vlažného vývaru a uvedeme do varu.
- Do vařícího základu vložíme omyté a na kostky nakrájené brambory, osolíme, opepříme a pod poklicí krátce podusíme.
- Sušené houby propláchneme, zalijeme vodou a necháme máčet. Potom houby podusíme doměkka, scedíme, překrájíme a přidáme je do základu.
- Z másla a z prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, zalijeme zbylým vývarem, rozšleháme a vlijeme do částečně podušených brambor s houbami.
- Nakonec pokrm dochutíme utřeným česnekem a za občasného promíchání dovaříme doměkka.