Bramborový guláš s houbami

Ingredience


Brambory 1800 g
Česnek 20 g
Cibule 300 g
Houby sušené 30 g
Hovězí vývar základní 1200 ml
Kmín celý 1.5 g
Máslo čerstvé 80 g
Mouka pšeničná hladká T 650 60 g
Paprika mletá sladká 10 g
Pepř černý mletý 1.5 g
Sůl 15 g
Tuk 100 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmahneme na tuku dorůžova. Zaprášíme ji mletou paprikou, krátce zpěníme, přidáme kmín, zalijeme polovinou vlažného vývaru a uvedeme do varu.
  2. Do vařícího základu vložíme omyté a na kostky nakrájené brambory, osolíme, opepříme a pod poklicí krátce podusíme.
  3. Sušené houby propláchneme, zalijeme vodou a necháme máčet. Potom houby podusíme doměkka, scedíme, překrájíme a přidáme je do základu.
  4. Z másla a z prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, zalijeme zbylým vývarem, rozšleháme a vlijeme do částečně podušených brambor s houbami.
  5. Nakonec pokrm dochutíme utřeným česnekem a za občasného promíchání dovaříme doměkka.