Vepřová plec na paprikách
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Olej stolní |
40 g |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Paprikové lusky čerstvé |
5 ks |
Rajčata |
4 ks |
Smetana 12% (konzumní) |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřová plec |
400 g |
Voda pitná |
250 ml |




-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytou plec nakrájíme na kostičky a za stálého míchání osmažíme na tuku.
- Přidáme jemně nakrájenou cibuli a smažíme dozlatova. Vše zaprášíme paprikou a po zpěnění podlijeme trochou vody, osolíme a dusíme téměř doměkka.
- Ke konci dušení přidáme očištěné, na proužky nakrájené papriky a oloupaná, na kousky nakrájená rajčata.
- Do hotového pokrmu přilijeme smetanu.