Vepřová plec na paprikách

Vepřová plec na paprikách - obrázek

Ingredience


Cibule 1 ks
Olej stolní 40 g
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Paprikové lusky čerstvé 5 ks
Rajčata 4 ks
Smetana 12% (konzumní) 4 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vepřová plec 400 g
Voda pitná 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytou plec nakrájíme na kostičky a za stálého míchání osmažíme na tuku.
  2. Přidáme jemně nakrájenou cibuli a smažíme dozlatova. Vše zaprášíme paprikou a po zpěnění podlijeme trochou vody, osolíme a dusíme téměř doměkka.
  3. Ke konci dušení přidáme očištěné, na proužky nakrájené papriky a oloupaná, na kousky nakrájená rajčata.
  4. Do hotového pokrmu přilijeme smetanu.