Lečo na smetaně
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Paprikové lusky čerstvé |
400 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
200 g |
Slanina vepřová |
30 g |
Smetana 12% (konzumní) |
1 dl |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté a očištěné papriky nakrájíme na širší nudličky, omytá rajčata nakrájíme na čtvrtky.
- Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na rozškvařených kostičkách slaniny, vmícháme mletou papriku, po zpěnění přilijeme několik lžic vody a přidáme připravené papriky. Vše chvíli dusíme.
- Potom přidáme rajčata, pepř, sůl a smetanu rozkvedlanou s moukou. Ještě krátce podusíme.