Špenát z čínského zelí

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 30 g
Mléko polotučné 1 dl
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 1.5 l
Zelí čínské 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté listy zelí uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme je a okapané umeleme nebo jemně nasekáme.
  2. Z másla, mouky a nadrobno nakrájené cibule připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem, rozšleháme a dobře povaříme. Jíšku podle potřeby zředíme ještě trochou vývaru ze zelí.
  3. Potom přidáme umleté zelí, rozšlehané vejce, utřený česnek, pepř a sůl.