Špenát z čínského zelí
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mléko polotučné |
1 dl |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
1.5 l |
Zelí čínské |
500 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté listy zelí uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme je a okapané umeleme nebo jemně nasekáme.
- Z másla, mouky a nadrobno nakrájené cibule připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem, rozšleháme a dobře povaříme. Jíšku podle potřeby zředíme ještě trochou vývaru ze zelí.
- Potom přidáme umleté zelí, rozšlehané vejce, utřený česnek, pepř a sůl.