Pórkový nákyp se šunkou
Ingredience
Máslo čerstvé |
20 g |
Mléko polotučné |
750 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
800 g |
Smetana 12% (konzumní) |
250 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Šunka dušená |
150 g |
Sýr Eidam cihla 40% |
2 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
3 ks |
Veka tuková |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěný pórek nakrájíme na nudličky a v malém množství vařící osolené vody jej krátce podusíme. Scedíme a necháme okapat.
- Na dno nákypové formy vymazané máslem vložíme plátky veky pokropené mlékem, na ně rozložíme pórek a zalijeme mlékem a smetanou, které jsme rozšlehali s vejci, solí a pepřem. Navrch nasypeme nadrobno nakrájenou šunku a nastrouhaný sýr.
- Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě.