Slané pečivo
Ingredience
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Droždí |
30 g |
Mléko polotučné |
100 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
500 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tuk Hera jedlý |
100 g |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Připravíme kvásek z droždí, lžičky cukru a části vlažného mléka.
- Rozpustíme heru, přidáme mouku, sůl, žloutky, vykynutý kvásek a zbylé vlažné mléko. Vše smícháme a vypracujeme těsto.
- Necháme kynout cca 40 minut.
- Po vykynutí krájíme těsto na stejné kousky a tvoříme malé rohlíčky, housky,uzlíky a další tvary.
- Necháme ješte cca 15 minut nakynout, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme různými druhy semínek. Pečeme v el. troubě na 220°C asi 15 minut.