Rajčatová polévka se smetanou
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mléko polotučné |
0.5 l |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Pepř černý celý |
4 ks |
Rajčata |
500 g |
Smetana 12% (konzumní) |
250 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
0.25 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytá, na kousky nakrájená rajčata osmahneme s pepřem a bobkovým listem na 20 g másla, zalijeme vodou a dusíme doměkka. Měkká rajčata prolisujeme.
- Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem, rozšleháme a povaříme. Potom přidáme rajčatový protlak, sůl a znovu přivedeme k varu.
- Nakonec do polévky přilijeme smetanu a přihřejeme téměř k varu.