Rajčatová polévka se smetanou

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Máslo čerstvé 50 g
Mléko polotučné 0.5 l
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Pepř černý celý 4 ks
Rajčata 500 g
Smetana 12% (konzumní) 250 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 0.25 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytá, na kousky nakrájená rajčata osmahneme s pepřem a bobkovým listem na 20 g másla, zalijeme vodou a dusíme doměkka. Měkká rajčata prolisujeme.
  2. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem, rozšleháme a povaříme. Potom přidáme rajčatový protlak, sůl a znovu přivedeme k varu.
  3. Nakonec do polévky přilijeme smetanu a přihřejeme téměř k varu.