Telecí plec na rajčatech
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibulka jarní |
6 ks |
Olej stolní |
40 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 ks |
Rajčata |
400 g |
Rozmarýn čerstvý |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Telecí plec |
500 g |
Voda pitná |
250 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytou plec potřeme česnekem utřeným se solí, opepříme a po všech stranách opečeme na oleji.
- Přidáme nakrájená rajčata, cibulky, rozmarýn, petrželku a sůl. Vše dusíme na mírném ohni doměkka. Během dušení maso podléváme trochou vody.
- Měkké maso i cibulky vyjmeme a šťávu prolisujeme a podle chuti přisolíme.