Telecí plec na rajčatech

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibulka jarní 6 ks
Olej stolní 40 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 ks
Rajčata 400 g
Rozmarýn čerstvý 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Telecí plec 500 g
Voda pitná 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytou plec potřeme česnekem utřeným se solí, opepříme a po všech stranách opečeme na oleji.
  2. Přidáme nakrájená rajčata, cibulky, rozmarýn, petrželku a sůl. Vše dusíme na mírném ohni doměkka. Během dušení maso podléváme trochou vody.
  3. Měkké maso i cibulky vyjmeme a šťávu prolisujeme a podle chuti přisolíme.