Plněná rajčata pečená v alobalu
Ingredience
Cibule |
0.5 ks |
Kari koření |
0.5 kávová lžička |
Kečup |
174 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Maso mleté - mix |
250 g |
Paprika mletá sladká |
0.5 kávová lžička |
Rajčata |
8 ks |
Rýže loupaná |
219 g |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z omytých rajčat seřízneme vršky a dužinu vydlabeme.
- Mleté maso smícháme s vejci, paprikou, strouhankou a solí. Směsí naplníme připravená rajčata.
- Nákypovou formu vyložíme pomaštěným alobalem, rozložíme na něj rýži smíchanou s kořením a solí, poklademe kousky másla a naplněnými rajčaty. Zalijeme vodou a alobal pevně uzavřeme. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.
- Podáváme s kečupem.