Plněná rajčata pečená v alobalu

Ingredience


Cibule 0.5 ks
Kari koření 0.5 kávová lžička
Kečup 174 g
Máslo čerstvé 30 g
Maso mleté - mix 250 g
Paprika mletá sladká 0.5 kávová lžička
Rajčata 8 ks
Rýže loupaná 219 g
Strouhanka 2 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z omytých rajčat seřízneme vršky a dužinu vydlabeme.
  2. Mleté maso smícháme s vejci, paprikou, strouhankou a solí. Směsí naplníme připravená rajčata.
  3. Nákypovou formu vyložíme pomaštěným alobalem, rozložíme na něj rýži smíchanou s kořením a solí, poklademe kousky másla a naplněnými rajčaty. Zalijeme vodou a alobal pevně uzavřeme. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.
  4. Podáváme s kečupem.