Sázená vejce s cibulí a uzeným jazykem
Ingredience
Anglická slanina |
100 g |
Cibule |
0.5 ks |
Hořčice |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 hrst |
Rajčata |
4 ks |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
8 ks |
Vepřový jazyk uzený |
1 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Slaninu rozkrojíme napůl tak, aby vznikly čtverečky. Vložíme je do důlků v lívanečníku, opečeme je po obou stranách, posypeme jemně nasekanou cibulí,poté položíme plátek jazyka a rozklepneme vejce.
- Zvolna pečeme a na hotové dáme trochu hořčice.
- Položíme na mísu a obložíme kolečky rajčat a snítkami petržele. Podáváme s bílým chlebem.