Sázená vejce s cibulí a uzeným jazykem

Ingredience


Anglická slanina 100 g
Cibule 0.5 ks
Hořčice 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 1 hrst
Rajčata 4 ks
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 8 ks
Vepřový jazyk uzený 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Slaninu rozkrojíme napůl tak, aby vznikly čtverečky. Vložíme je do důlků v lívanečníku, opečeme je po obou stranách, posypeme jemně nasekanou cibulí,poté položíme plátek jazyka a rozklepneme vejce.
  2. Zvolna pečeme a na hotové dáme trochu hořčice.
  3. Položíme na mísu a obložíme kolečky rajčat a snítkami petržele. Podáváme s bílým chlebem.