Ředkvičková polévka
Ingredience
Kari koření |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mléko polotučné |
3 dl |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Ředkvička |
20 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
500 ml |
Vývar z hovězích kostí |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté ředkvičky nakrájíme na tenké plátky a osmahneme na kousku másla. Zalijeme je vodou, osolíme a dusíme téměř doměkka.
- Ze zbylého másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme prochladlým vývarem, rozšleháme a povaříme.
- Po chvíli přidáme ředkvičky, sůl, pepř a mléko. Vše ještě krátce povaříme.
- Polévku podle chuti okořeníme karí kořením.