Ředkvičková polévka

Ingredience


Kari koření 1 špetka
Máslo čerstvé 60 g
Mléko polotučné 3 dl
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Ředkvička 20 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 500 ml
Vývar z hovězích kostí 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté ředkvičky nakrájíme na tenké plátky a osmahneme na kousku másla. Zalijeme je vodou, osolíme a dusíme téměř doměkka.
  2. Ze zbylého másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme prochladlým vývarem, rozšleháme a povaříme.
  3. Po chvíli přidáme ředkvičky, sůl, pepř a mléko. Vše ještě krátce povaříme.
  4. Polévku podle chuti okořeníme karí kořením.