Brynzové halušky
Ingredience
Brambory |
750 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g |
Olej stolní |
3 polévková lžíce |
Slanina vepřová |
150 g |
Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Brynza |
250 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Nastrouhané brambory osolíme, přidáme mouku a zamícháme.
- Do vroucí osolené vody protlačíme těsto přes síto na halušky.
- Vaříme 5 minut až halušky vyplavou. Poté scedíme a propláchneme studenou vodou.
- Halušky promícháme s brynzou a na talířích je posypeme rozškvařenou slaninou.
- Brynzu můžeme vylepšit zakysanou smetanou.