Řeřichová polévka s bramborami

Ingredience


Brambory 200 g
Máslo čerstvé 20 g
Mléko polotučné 2 dl
Pepř černý mletý 1 špetka
Řeřicha 100 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 3 polévková lžíce
Vaječný žloutek slepičí 3 ks
Vývar z hovězích kostí 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupané brambory nakrájíme na kousky, uvaříme je v troše vývaru doměkka a rozmixujeme. Přidáme zbylý vývar a polévku přivedeme k varu. Přidáme omyté řeřichové lístky a povaříme několik minut.
  2. Žloutky rozšleháme v mléce, nalijeme do polévky a přihřejeme - už nevaříme. Nakonec polévku zjemníme kouskem másla, přisolíme a opepříme.
  3. Na talířích posypeme každou porci nastrouhaným sýrem.