Řeřichová polévka s bramborami
Ingredience
Brambory |
200 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mléko polotučné |
2 dl |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Řeřicha |
100 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
3 polévková lžíce |
Vaječný žloutek slepičí |
3 ks |
Vývar z hovězích kostí |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupané brambory nakrájíme na kousky, uvaříme je v troše vývaru doměkka a rozmixujeme. Přidáme zbylý vývar a polévku přivedeme k varu. Přidáme omyté řeřichové lístky a povaříme několik minut.
- Žloutky rozšleháme v mléce, nalijeme do polévky a přihřejeme - už nevaříme. Nakonec polévku zjemníme kouskem másla, přisolíme a opepříme.
- Na talířích posypeme každou porci nastrouhaným sýrem.