Míchaná vejce s hašé

Ingredience


Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mléko polotučné 4 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Petržel - nať 1 hrst
Sůl 1 špetka
Vepřové maso pečené 150 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mléko polotučné 4 polévková lžíce
Rajčata 4 ks
Sůl 1 špetka
Sýr Eidam cihla 30% 4 polévková lžíce
Vejce slepičí 8 ks
Žemle tuková 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Máslo rozpustíme v rendlíku, přisypeme mouku, zpěníme a ihned zalijeme mlékem. Povaříme na řidší omáčku. Přidáme pečené nebo uvařené a na drobno nakrájené maso, nasekanou petrželovou nať, osolíme a prohřejeme.
  2. Strouhanou housku navlhčíme mlékem, přidáme k ušlehaným vejcím, osolíme a na másle připravíme obdobně jako míchaná vejce.
  3. Ohřejeme mísu, vejce na ni upravíme, na ně dáme vrstvu hašé, povrch posypeme sýrem a na okraj dáme dílky rajčat.