Míchaná vejce s hašé
Ingredience
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
4 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 hrst |
Sůl |
1 špetka |
Vepřové maso pečené |
150 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
4 polévková lžíce |
Rajčata |
4 ks |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam cihla 30% |
4 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
8 ks |
Žemle tuková |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Máslo rozpustíme v rendlíku, přisypeme mouku, zpěníme a ihned zalijeme mlékem. Povaříme na řidší omáčku. Přidáme pečené nebo uvařené a na drobno nakrájené maso, nasekanou petrželovou nať, osolíme a prohřejeme.
- Strouhanou housku navlhčíme mlékem, přidáme k ušlehaným vejcím, osolíme a na másle připravíme obdobně jako míchaná vejce.
- Ohřejeme mísu, vejce na ni upravíme, na ně dáme vrstvu hašé, povrch posypeme sýrem a na okraj dáme dílky rajčat.