Tykvový nákyp s uzeným masem a se sýrem

Ingredience


Máslo čerstvé 60 g
Mléko polotučné 0.5 dl
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Strouhanka 1 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Ementál (Primátor) 5 polévková lžíce
Tykev 1 kg
Uzené maso vařené 200 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Tykve oloupeme, zbavíme semen, dužinu nakrájíme na kostičky. Ovaříme je v osolené vodě, necháme okapat.
  2. Větší část másla utřeme se solí, postupně přidáme žloutky, připravenou tykev, uzené maso nakrájené na kostičky, mouku, nastrouhaný sýr, mléko a sůl. Nakonec vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků, vše zlehka promícháme.
  3. Těsto vložíme do máslem vymazané nákypové formy vysypané strouhankou a povrch uhladíme.
  4. Pečeme v mírně vyhřáté troubě.
  5. Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.