Tykvový nákyp s uzeným masem a se sýrem
Ingredience
Máslo čerstvé |
60 g |
Mléko polotučné |
0.5 dl |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Strouhanka |
1 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Ementál (Primátor) |
5 polévková lžíce |
Tykev |
1 kg |
Uzené maso vařené |
200 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Tykve oloupeme, zbavíme semen, dužinu nakrájíme na kostičky. Ovaříme je v osolené vodě, necháme okapat.
- Větší část másla utřeme se solí, postupně přidáme žloutky, připravenou tykev, uzené maso nakrájené na kostičky, mouku, nastrouhaný sýr, mléko a sůl. Nakonec vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků, vše zlehka promícháme.
- Těsto vložíme do máslem vymazané nákypové formy vysypané strouhankou a povrch uhladíme.
- Pečeme v mírně vyhřáté troubě.
- Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.