Tykev zapečená se sýrem
Ingredience
Mléko polotučné |
2 dl |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
180 g |
Olej stolní |
215 ml |
Smetana 12% (konzumní) |
1 dl |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
100 g |
Tykev |
1 kg |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupané tykve nakrájíme na plátky, osolíme a necháme chvíli odležet.
- Mouku rozšleháme s vejci, mlékem, lžící oleje a solí na hustší těstíčko. Namáčíme v něm osušené plátky tykve a v rozehřátém oleji je usmažíme po obou stranách dorůžova.
- Smažené plátky urovnáme do pekáčku, posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme kyselou smetanou.
- Pokrm zapékáme ve vyhřáté troubě asi 15 minut.