Tykev zapečená se sýrem

Ingredience


Mléko polotučné 2 dl
Mouka pšeničná hladká T 650 180 g
Olej stolní 215 ml
Smetana 12% (konzumní) 1 dl
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 100 g
Tykev 1 kg
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupané tykve nakrájíme na plátky, osolíme a necháme chvíli odležet.
  2. Mouku rozšleháme s vejci, mlékem, lžící oleje a solí na hustší těstíčko. Namáčíme v něm osušené plátky tykve a v rozehřátém oleji je usmažíme po obou stranách dorůžova.
  3. Smažené plátky urovnáme do pekáčku, posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme kyselou smetanou.
  4. Pokrm zapékáme ve vyhřáté troubě asi 15 minut.