Ostrý salát z tykve
Ingredience
Cukr krupice |
30 g |
Feferony |
2 ks |
Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce |
Olej stolní |
2 polévková lžíce |
Paprika sterilovaná |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tykev |
500 g |
Voda pitná |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupanou tykev nakrájíme na tenké plátky, osolíme je a necháme chvíli odležet. Potom je osušíme utěrkou.
- Jemně nakrájené feferonky osmahneme na rozehřátém oleji, vyjmeme je a na oleji osmahneme tykev. Necháme ji v míse vychladnout.
- Nakládanou papriku nakrájíme na proužky a promícháme s tykví. Vše zalijeme zálivkou připravenou z vody, octa, cukru a soli.