Ostrý salát z tykve

Ingredience


Cukr krupice 30 g
Feferony 2 ks
Ocet kvasný lihový 1 polévková lžíce
Olej stolní 2 polévková lžíce
Paprika sterilovaná 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Tykev 500 g
Voda pitná 4 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou tykev nakrájíme na tenké plátky, osolíme je a necháme chvíli odležet. Potom je osušíme utěrkou.
  2. Jemně nakrájené feferonky osmahneme na rozehřátém oleji, vyjmeme je a na oleji osmahneme tykev. Necháme ji v míse vychladnout.
  3. Nakládanou papriku nakrájíme na proužky a promícháme s tykví. Vše zalijeme zálivkou připravenou z vody, octa, cukru a soli.