Zapečené skopové maso se zelím
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
3 ks |
Olej stolní |
40 g |
Paprika mletá pálivá |
0.5 kávová lžička |
Rajčata |
200 g |
Skopová plec |
500 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar z hovězích kostí |
4 dl |
Zelí hlávkové bílé |
800 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso a oloupanou cibuli nakrájíme na kostky a osmahneme na tuku. Přidáme mletou papriku, utřený česnek a bobkový list, osmažíme, zalijeme trochou vývaru a osolíme. Vše dusíme asi 30 minut.
- Do nákypové formy urovnáme ve vrstvách maso, nahrubo nakrájené zelí a oloupaná, na plátky nakrájená rajčata. Zalijeme zbylým vývarem, přisolíme a upečeme doměkka. V hotovém pokrmu má být odpařená všechna tekutina. Podáváme ihned.