Zapečené skopové maso se zelím

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Česnek 2 stroužek
Cibule 3 ks
Olej stolní 40 g
Paprika mletá pálivá 0.5 kávová lžička
Rajčata 200 g
Skopová plec 500 g
Sůl 1 kávová lžička
Vývar z hovězích kostí 4 dl
Zelí hlávkové bílé 800 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso a oloupanou cibuli nakrájíme na kostky a osmahneme na tuku. Přidáme mletou papriku, utřený česnek a bobkový list, osmažíme, zalijeme trochou vývaru a osolíme. Vše dusíme asi 30 minut.
  2. Do nákypové formy urovnáme ve vrstvách maso, nahrubo nakrájené zelí a oloupaná, na plátky nakrájená rajčata. Zalijeme zbylým vývarem, přisolíme a upečeme doměkka. V hotovém pokrmu má být odpařená všechna tekutina. Podáváme ihned.