Hanácký zelný salát
Ingredience
Cibule |
0.5 ks |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Hořčice plnotučná |
1 kávová lžička |
Majonéza |
100 g |
Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce |
Okurky nakládané |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
800 ml |
Zelí hlávkové červené |
400 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné zelí nakrájíme na nudličky, povaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat.
- Majonézu zředíme octem a smícháme s jemně nakrájenou cibulí, nakrájenou okurkou, hořčicí, cukrem a solí. Nalijeme na zelí a dobře promícháme.