Vesnický biftek
Ingredience
Cibule |
3 ks |
Hovězí svíčková |
600 g |
Křen |
80 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Olej stolní |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z odblaněné a omyté svíčkové nakrájíme 4 stejné plátky, naklepeme je, osolíme a opepříme. Maso opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji v pánvi. Poté je vyjmeme a v oleji osmahneme cibuli nakrájenou na kolečka. Cibuli vyjmeme a do výpeku přidáme máslo.
- Bifteky přendáme na nahřátou mísu, pokryjeme je cibulí a přelijeme vypečenou šťávou s máslem. Každou porci ozdobíme nastrouhaným křenem a snítkou petrželky.