Vesnický biftek

Ingredience


Cibule 3 ks
Hovězí svíčková 600 g
Křen 80 g
Máslo čerstvé 40 g
Olej stolní 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z odblaněné a omyté svíčkové nakrájíme 4 stejné plátky, naklepeme je, osolíme a opepříme. Maso opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji v pánvi. Poté je vyjmeme a v oleji osmahneme cibuli nakrájenou na kolečka. Cibuli vyjmeme a do výpeku přidáme máslo.
  2. Bifteky přendáme na nahřátou mísu, pokryjeme je cibulí a přelijeme vypečenou šťávou s máslem. Každou porci ozdobíme nastrouhaným křenem a snítkou petrželky.