Vepřové žebírko s vinnými hrozny
Ingredience
Hroznové víno |
300 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Olej stolní |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Skořice mletá |
1 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vepřová pečeně |
600 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z omyté vepřové pečeně nakrájíme 4 žebírka, naklepeme je, osolíme a okořeníme skořicí a pepřem. Maso opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji.
- Opečená žebírka dáme na nahřátou mísu, přelijeme vypečenou šťávou a obložíme hrozny, prohřátými na másle.
- Podáváme s rýží, okořeněnou šafránem.