Slepice po arménsku
Ingredience
Cibule |
500 g |
Ječné kroupy |
500 g |
Máslo čerstvé |
150 g |
Olej olivový |
1 dl |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Skořice mletá |
30 g |
Slepice |
2.5 kg |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
3.5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 15 porcí
- Očištěnou slepici uvaříme v osolené vodě, vyjmeme a vykostíme.
- Do vývaru přidáme předem namočené kroupy, nadrobno nakrájené slepičí maso, osolíme a opepříme. Vše promícháme a dusíme pod poklicí v troubě 20 - 30 minut.
- K hotovému pokrmu podáváme zvlášť máslo se skořicí a na oleji usmaženou, jemně nakrájenou cibuli.