Pěna z jablek
Ingredience
Cukr krupice |
250 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Jablka |
1.5 kg |
Voda pitná |
0.5 l |
Želatina |
40 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Želatinu namočíme ve vodě, poté ji vyndáme, vodou zalijeme jablka, která jsme oloupali, zbavili jádřinců a nakrájeli na čtvrtky, a uvaříme je doměkka.
- Šťávu z jablek scedíme do kastrolu, přidáme cukr a želatinu. Přivedeme k varu, odstavíme z ohně a necháme prochladnout.
- Uvařená jablka prolisujeme sítem, přidáme vychladlou šťávu a vyšleháme do pěny.
- Pěnu rozdělíme do sklenek a necháme v chladu ztuhnout.