Dršťky po lyonsku
Ingredience
Bylinky čerstvé - svazek |
1 ks |
Cibule |
250 g |
Dršťky vařené |
800 g |
Hřebíček |
5 ks |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mrkev kořen |
2 ks |
Ocet kvasný lihový |
0.5 dl |
Olej stolní |
1 dl |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 320 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Dršťky vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme a opepříme. Přidáme cibuli se zapíchnutými hřebíčky, svazek bylinek, mrkev a vše zvolna vaříme na mírném ohni přibližně 5 hodin.
- Potom dršťky vyjmeme, necháme okapat, rozkrájíme na nudličky a opečeme v kastrolu na oleji. Promícháme je s cibulí, kterou jsme jemně nasekali a osmahli na másle.
- Těsně před podáváním přidáme ocet a dršťky posypeme nasekanou petrželkou.
- Podáváme velmi horké.