Dršťky po lyonsku

Ingredience


Bylinky čerstvé - svazek 1 ks
Cibule 250 g
Dršťky vařené 800 g
Hřebíček 5 ks
Máslo čerstvé 50 g
Mrkev kořen 2 ks
Ocet kvasný lihový 0.5 dl
Olej stolní 1 dl
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Dršťky vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme a opepříme. Přidáme cibuli se zapíchnutými hřebíčky, svazek bylinek, mrkev a vše zvolna vaříme na mírném ohni přibližně 5 hodin.
  2. Potom dršťky vyjmeme, necháme okapat, rozkrájíme na nudličky a opečeme v kastrolu na oleji. Promícháme je s cibulí, kterou jsme jemně nasekali a osmahli na másle.
  3. Těsně před podáváním přidáme ocet a dršťky posypeme nasekanou petrželkou.
  4. Podáváme velmi horké.