Kořeněná rýže
Ingredience
Anýz mletý |
0.25 kávová lžička |
Cibule |
2 ks |
Hřebíček mletý |
0.5 kávová lžička |
Kardamom |
0.25 kávová lžička |
Kmín drcený |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce |
Rýže loupaná |
292 g |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vývar z hovězích kostí |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Rýži důkladně propláchneme a necháme ji okapat.
- Na dvou lžících másla pražíme rýži, až zesklovatí. Zalijeme vývarem, osolíme a dusíme.
- Na zbylém másle usmažíme jemně nakrájenou cibuli a spolu s anýzem, hřebíčkem, kardamomem, kmínem a skořicí ji vmícháme do rýže. Dodusíme doměkka.