Kořeněná rýže

Ingredience


Anýz mletý 0.25 kávová lžička
Cibule 2 ks
Hřebíček mletý 0.5 kávová lžička
Kardamom 0.25 kávová lžička
Kmín drcený 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 4 polévková lžíce
Rýže loupaná 292 g
Skořice mletá 1 kávová lžička
Sůl 0.5 kávová lžička
Vývar z hovězích kostí 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rýži důkladně propláchneme a necháme ji okapat.
  2. Na dvou lžících másla pražíme rýži, až zesklovatí. Zalijeme vývarem, osolíme a dusíme.
  3. Na zbylém másle usmažíme jemně nakrájenou cibuli a spolu s anýzem, hřebíčkem, kardamomem, kmínem a skořicí ji vmícháme do rýže. Dodusíme doměkka.