Smažené slané palačinky plněné vejci

Ingredience


Mléko polotučné 1 l
Mouka pšeničná hladká T 650 3 polévková lžíce
Olej stolní 1 dl
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
Cibule 1 polévková lžíce
Kuřecí maso vařené 4 polévková lžíce
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Tuk 1 polévková lžíce
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z ingrediencí na palačinky upečeme čtyři velmi tenké palačinky.
  2. Palačinky položíme na talíř, do každé dáme lžíci drobně nakrájeného masa, špetku sekané petrželové natě a půl lžičky jemně nakrájené cibule. Směs rozhrneme tak, aby vznikl uprostřed důlek, do kterého rozklepneme vejce a osolíme. Palačinky složíme do čtverečků, okraje sepneme párátky.
  3. Takto připravené je ihned vkládáme do rozehřáté vrstvy tuku a smažíme.
  4. Palačinky podáváme se saláty nebo brambory.