Ztracená vejce se sardelovou omáčkou

Ingredience


Cibule 1 kávová lžička
Cukr krupice 1 špetka
Kapie 1 ks
Ocet kvasný lihový 1 kávová lžička
Olej stolní 2 kávová lžička
Petržel - nať 1 hrst
Sardelové řezy 4 ks
Vejce slepičí 2 ks
Žemle tuková 2 krajíc
Vejce slepičí 8 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ztracená vejce připravíme obvyklým způsobem a položíme na talířek.
  2. Vejce uvaříme natvrdo.
  3. Sardele vykostíme, vyjmeme uvařené žloutky a vše prolisujeme spolu s namočenou žemlí. Přidáme olej, ocet, cibulovou šťávu a cukr. Vše řádně promícháme.
  4. Ztracená vejce přelijeme sardelovou omáčkou, ozdobíme nasekaným bílkem smíchaným s nasekanou petrželovou natí a čerstvou nasekanou kapií.
  5. Podáváme s topinkami.