Ztracená vejce se sardelovou omáčkou
Ingredience
Cibule |
1 kávová lžička |
Cukr krupice |
1 špetka |
Kapie |
1 ks |
Ocet kvasný lihový |
1 kávová lžička |
Olej stolní |
2 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 hrst |
Sardelové řezy |
4 ks |
Vejce slepičí |
2 ks |
Žemle tuková |
2 krajíc |
Vejce slepičí |
8 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ztracená vejce připravíme obvyklým způsobem a položíme na talířek.
- Vejce uvaříme natvrdo.
- Sardele vykostíme, vyjmeme uvařené žloutky a vše prolisujeme spolu s namočenou žemlí. Přidáme olej, ocet, cibulovou šťávu a cukr. Vše řádně promícháme.
- Ztracená vejce přelijeme sardelovou omáčkou, ozdobíme nasekaným bílkem smíchaným s nasekanou petrželovou natí a čerstvou nasekanou kapií.
- Podáváme s topinkami.