Bramborový guláš
Ingredience
Brambory |
1800 g |
Česnek |
30 g |
Cibule |
300 g |
Hovězí vývar základní |
1200 ml |
Kmín celý |
1.5 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 g |
Paprika mletá sladká |
15 g |
Pepř černý mletý |
1.5 g |
Slanina vepřová |
120 g |
Sůl |
15 g |
Tuk |
60 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Cibuli jemně nakrájíme a osmahneme dorůžova na slanině nakrájené na kostičky a částečně roztavené. Zaprášíme paprikou, zpěníme, přidáme kmín, zalijeme vývarem a uvedeme do varu.
- Do vařícího základu vložíme omyté a na kostky nakrájené brambory, osolíme, opepříme a pod poklicí chvíli dusíme.
- Potom brambory mírně zahustíme světlou zásmažkou z tuku a prosáté mouky.
- Nakonec pokrm dochutíme rozetřeným česnekem a za občasného promíchání dovaříme doměkka.