Bramborový guláš

Ingredience


Brambory 1800 g
Česnek 30 g
Cibule 300 g
Hovězí vývar základní 1200 ml
Kmín celý 1.5 g
Mouka pšeničná hladká T 650 60 g
Paprika mletá sladká 15 g
Pepř černý mletý 1.5 g
Slanina vepřová 120 g
Sůl 15 g
Tuk 60 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli jemně nakrájíme a osmahneme dorůžova na slanině nakrájené na kostičky a částečně roztavené. Zaprášíme paprikou, zpěníme, přidáme kmín, zalijeme vývarem a uvedeme do varu.
  2. Do vařícího základu vložíme omyté a na kostky nakrájené brambory, osolíme, opepříme a pod poklicí chvíli dusíme.
  3. Potom brambory mírně zahustíme světlou zásmažkou z tuku a prosáté mouky.
  4. Nakonec pokrm dochutíme rozetřeným česnekem a za občasného promíchání dovaříme doměkka.