Ostrý zelný salát

Ingredience


Chilli koření mleté 1 kávová lžička
Cukr krupice 1 kávová lžička
Houby čerstvé 100 g
Ocet kvasný lihový 1 polévková lžíce
Olej stolní 2 polévková lžíce
Paprikové lusky čerstvé 1 ks
Pepř černý celý 4 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 0.5 dl
Zelí hlávkové bílé 700 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté zelí nakrájíme na čtverečky, spaříme vařící vodou, scedíme a po okapání dáme do hlubší mísy.
  2. Na oleji osmahneme zrnka pepře, odstavíme, vmícháme chilli koření a ihned přecedíme na zelí.
  3. Očištěné houby nakrájíme na plátky, podusíme v troše vody a necháme okapat. Očištěnou papriku nakrájíme na čtverečky a spolu s houbami přidáme k zelí.
  4. Salát osolíme, osladíme, okyselíme a dobře promícháme. Necháme chvíli v chladu proležet.