Ostrý zelný salát
Ingredience
Chilli koření mleté |
1 kávová lžička |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Houby čerstvé |
100 g |
Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce |
Olej stolní |
2 polévková lžíce |
Paprikové lusky čerstvé |
1 ks |
Pepř černý celý |
4 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
0.5 dl |
Zelí hlávkové bílé |
700 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté zelí nakrájíme na čtverečky, spaříme vařící vodou, scedíme a po okapání dáme do hlubší mísy.
- Na oleji osmahneme zrnka pepře, odstavíme, vmícháme chilli koření a ihned přecedíme na zelí.
- Očištěné houby nakrájíme na plátky, podusíme v troše vody a necháme okapat. Očištěnou papriku nakrájíme na čtverečky a spolu s houbami přidáme k zelí.
- Salát osolíme, osladíme, okyselíme a dobře promícháme. Necháme chvíli v chladu proležet.