Bramborák
Ingredience
Brambory |
840 g |
Česnek |
10 g |
Majoránka |
1 g |
Mléko polotučné |
100 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Sádlo škvařené |
200 g |
Sůl |
10 g |
Vejce slepičí |
40 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Brambory omyjeme, nastrouháme najemno a necháme chvilku ustát.
- Potom slijeme vodu, přidáme mléko, prosátou mouku, rozetřený česnek se solí, vejce, pepř a majoránku. Vše dobře promícháme.
- Z těsta pečeme na horkém sádle po obou stranách v lívanečníku nebo na pánvi bramboráky do zlatavé barvy.
- Bramborák podáváme čerstvě upečený.