Červená řepa na polský způsob
Ingredience
Červená řepa |
2 kg |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Strouhanka |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
5 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Červenou řepu oloupeme a uvaříme v osolené vodě. Necháme ji okapat, nakrájíme na plátky a naskládáme na nahřátý talíř.
- Na polovině dávky másla osmažíme strouhanku.
- Červenou řepu posypeme nasekanými vařenými vejci, nasekanou petrželkou a těsně před podáváním přelijeme pokrm máslem se strouhankou.
- Podáváme s vařenými bramborami.