Čínské zelí dušené s celerem

Ingredience


Celer bulvový 2 ks
Cibule 1 ks
Cukr krupice 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 0.5 polévková lžíce
Ocet kvasný lihový 2 polévková lžíce
Sádlo škvařené 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 0.5 dl
Zelí čínské 5 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté zelí rozpůlíme a nakrájíme na proužky, oloupaný celer nakrájíme na tenké nudličky.
  2. Na polovině dávky sádla podusíme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené zelí a celer, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka.
  3. Ze zbylého sádla a z mouky připravíme světlou jíšku, vmícháme ji do zelí, přidáme cukr, ocet a podle chuti sůl. Krátce povaříme a podáváme.