Čínské zelí dušené s celerem
Ingredience
Celer bulvový |
2 ks |
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
0.5 polévková lžíce |
Ocet kvasný lihový |
2 polévková lžíce |
Sádlo škvařené |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
0.5 dl |
Zelí čínské |
5 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Omyté zelí rozpůlíme a nakrájíme na proužky, oloupaný celer nakrájíme na tenké nudličky.
- Na polovině dávky sádla podusíme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené zelí a celer, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka.
- Ze zbylého sádla a z mouky připravíme světlou jíšku, vmícháme ji do zelí, přidáme cukr, ocet a podle chuti sůl. Krátce povaříme a podáváme.