Fazolky po burgundsku
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Fazolové lusky zelené |
750 g |
Mrkev kořen |
250 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno červené |
2 dl |
Voda pitná |
250 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Zelené fazolky očistíme, dvakrát překrojíme, mírně podlijeme vodou a dusíme téměř doměkka.
- Potom přilijeme víno a přidáme do měkka uvařenou, na tenká kolečka nakrájenou mrkev.
- Nakonec pokrm podle chuti osolíme, opepříme a posypeme nasekanou petrželkou.
- Podáváme s vařenými bramborami.