Jablkový koláč s oříšky
Ingredience
Cukr krupice |
60 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Droždí |
15 g |
Jablka |
500 g |
Mléko polotučné |
5 polévková lžíce |
Mouka polohrubá |
300 g |
Ořechy vlašské |
30 g |
Tuk Hera jedlý |
20 g |
Vaječný bílek slepičí |
1 ks |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Kvásek z droždí, trochy mléka a cukru necháme vzejít.
- Utřeme Heru s žloutkem a cukrem, přidáme kvásek a mouku.
- Vypracujeme těsto které vyválíme na dvě placky.
- Jednu přeneseme na vymaštěný plech, posypeme strouhanými jablky a oběma cukry, na ní položíme druhou placku, potřenou bílky a posypanou nastrouhanými oříšky.
- Pečeme ve středně teplé troubě asi 30 minut.