Hráškový salát s majonézou
Ingredience
Celer bulvový |
200 g |
Citrony |
1 ks |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
300 g |
Majonéza |
100 g |
Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Sterilovaný hrášek vložíme do mísy a přidáme oloupaný, na křenovém struhadle nastrouhaný celer a nasekanou petrželku. Podle chuti osolíme, osladíme a okyselíme octem.
- Nakonec přidáme majonézu ochucenou citronovou šťávou a vše promícháme.