Chřest smažený v sýrovém těstíčku

Ingredience


Chřest bílý 2 kg
Kečup 150 g
Mléko polotučné 250 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 5 polévková lžíce
Olej stolní 200 ml
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 200 g
Vejce slepičí 4 ks
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěný chřest svážeme do svazečků a uvaříme v osolené vodě doměkka. Necháme jej okapat na sítě.
  2. Z nastrouhaného sýru, části mouky, mléka, rozšlehaných vajec a soli připravíme těstíčko.
  3. Chřest rozvážeme, osušíme a obalíme v hladké mouce. Namáčíme jej v sýrovém těstíčku a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
  4. Smažený chřest podáváme horký s kečupem.