Chřest smažený v sýrovém těstíčku
Ingredience
Chřest bílý |
2 kg |
Kečup |
150 g |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 polévková lžíce |
Olej stolní |
200 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
200 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Očištěný chřest svážeme do svazečků a uvaříme v osolené vodě doměkka. Necháme jej okapat na sítě.
- Z nastrouhaného sýru, části mouky, mléka, rozšlehaných vajec a soli připravíme těstíčko.
- Chřest rozvážeme, osušíme a obalíme v hladké mouce. Namáčíme jej v sýrovém těstíčku a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
- Smažený chřest podáváme horký s kečupem.