Karí z růžičkové kapusty

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Brambory 400 g
Cibule 400 g
Hřebíček 4 ks
Kapusta růžičková 600 g
Kari koření 1 polévková lžíce
Olej stolní 187.5 ml
Paprika mletá sladká 1 polévková lžíce
Protlak rajčatový 3 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vývar z hovězích kostí 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a dusíme ji na oleji, až zesklovatí. Přidáme karí koření, papriku, bobkový list, hřebíček a růžičkovou kapustu. Za stálého míchání vše dusíme asi 10 minut.
  2. Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a spolu s protlakem je přidáme ke kapustě. Podlijeme vývarem (nebo vodou) a zvolna dodusíme.
  3. Když je kapusta měkká, odstraníme bobkové listy a hřebíček a pokrm podle chuti přisolíme.