Karí z růžičkové kapusty
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Brambory |
400 g |
Cibule |
400 g |
Hřebíček |
4 ks |
Kapusta růžičková |
600 g |
Kari koření |
1 polévková lžíce |
Olej stolní |
187.5 ml |
Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce |
Protlak rajčatový |
3 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar z hovězích kostí |
250 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a dusíme ji na oleji, až zesklovatí. Přidáme karí koření, papriku, bobkový list, hřebíček a růžičkovou kapustu. Za stálého míchání vše dusíme asi 10 minut.
- Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a spolu s protlakem je přidáme ke kapustě. Podlijeme vývarem (nebo vodou) a zvolna dodusíme.
- Když je kapusta měkká, odstraníme bobkové listy a hřebíček a pokrm podle chuti přisolíme.