Růžičková kapusta po bruselsku
Ingredience
Kapusta růžičková |
1 kg |
Máslo čerstvé |
75 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Smetana 33% (šlehačka) |
2 dl |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Vývar z hovězích kostí |
3 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Očištěné a omyté kapustičky dusíme na másle v zapékací skleněné míse. Po chvíli přilijeme vývar, osolíme, ochutíme špetkou oříšku a zvolna vaříme doměkka.
- Mísu odstavíme z ohně a přidáme smetanu s rozšlehanými žloutky. Vše opatrně zamícháme.
- Podáváme v míse, ve které se kapusta připravovala.