Květák se šunkou
Ingredience
Květák |
3 ks |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Smetana 12% (konzumní) |
0.25 l |
Strouhanka |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Šunka dušená |
300 g |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
4 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Omytý květák zpola uvaříme v osolené vodě a po okapání jej rozdělíme na růžičky.
- Polovinu květáku vložíme do zapékací mísy, posypeme jemně nakrájenou šunkou a přikryjeme zbylým květákem. Povrch mírně stiskneme rukou.
- V kyselé smetaně rozšleháme žloutky, nalijeme na květák a povrch posypeme strouhankou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.