Květák se šunkou

Ingredience


Květák 3 ks
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Smetana 12% (konzumní) 0.25 l
Strouhanka 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Šunka dušená 300 g
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Voda pitná 4 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytý květák zpola uvaříme v osolené vodě a po okapání jej rozdělíme na růžičky.
  2. Polovinu květáku vložíme do zapékací mísy, posypeme jemně nakrájenou šunkou a přikryjeme zbylým květákem. Povrch mírně stiskneme rukou.
  3. V kyselé smetaně rozšleháme žloutky, nalijeme na květák a povrch posypeme strouhankou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.