Smažený lilek se sýrem

Ingredience


Citrony 1 ks
Lilek 4 ks
Mouka pšeničná hladká 100 g
Olej stolní 120 ml
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 200 g
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté lilky nakrájíme na plátky, osolíme, necháme 1 hodinu stát a potom je osušíme.
  2. Rozšleháme vejce a smícháme je s nastrouhaným sýrem. Směs na plotně mícháme a zahříváme, až zhoustne.
  3. Do vychladlé směsi přidáme nasekanou petrželku a potíráme jí každý druhý plátek lilku asi 1cm silnou vrstvou. Druhým plátkem vždy přikryjeme, stiskneme a obalíme v mouce. Takto připravené lilky usmažíme na oleji.
  4. Podáváme s dílky citronu.