Smažený lilek se sýrem
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Lilek |
4 ks |
Mouka pšeničná hladká |
100 g |
Olej stolní |
120 ml |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
200 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Omyté lilky nakrájíme na plátky, osolíme, necháme 1 hodinu stát a potom je osušíme.
- Rozšleháme vejce a smícháme je s nastrouhaným sýrem. Směs na plotně mícháme a zahříváme, až zhoustne.
- Do vychladlé směsi přidáme nasekanou petrželku a potíráme jí každý druhý plátek lilku asi 1cm silnou vrstvou. Druhým plátkem vždy přikryjeme, stiskneme a obalíme v mouce. Takto připravené lilky usmažíme na oleji.
- Podáváme s dílky citronu.