Salát z tykve
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Hřebíček |
4 ks |
Jablka |
4 ks |
Ocet kvasný lihový |
2 polévková lžíce |
Olej salátový |
2 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Tykev |
300 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Očištěnou, nastrouhanou tykev necháme ve vroucí vodě s hřebíčkem, cukrem a octem zesklovatět. Vyjmeme ji a necháme okapat.
- Přidáme na tenké plátky nakrájená jablka a přelijeme zálivkou připravenou z oleje, octa, cukru a soli.
- Salát podáváme obložený dílky citronu.