Závin z hlávkového zelí

Ingredience


Brambory 1 ks
Celer bulvový 0.5 ks
Cibule 3 ks
Maso mleté - mix 500 g
Mrkev kořen 1 ks
Olej stolní 4 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Rýže loupaná 120 g
Sůl 1 kávová lžička
Zelí hlávkové bílé 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do rozehřátého oleje vložíme nasekanou petrželku, cibuli, bramboru, mrkev a celer. Vše dusíme do poloměkka.
  2. Potom přidáme propláchnutou rýži a zalijeme šálkem vody. Když se voda odpaří, přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a přisypeme papriku.
  3. Připravenou směs vložíme do vymaštěného pekáče na rozložené spařené zelné listy tak, aby se z části překrývaly. Potom je v pekáči svineme a zalijeme teplou vodou.
  4. Pečeme v silně vyhřáté troubě asi 30 minut.