Závin z hlávkového zelí
Ingredience
Brambory |
1 ks |
Celer bulvový |
0.5 ks |
Cibule |
3 ks |
Maso mleté - mix |
500 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Olej stolní |
4 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Rýže loupaná |
120 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Zelí hlávkové bílé |
1 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Do rozehřátého oleje vložíme nasekanou petrželku, cibuli, bramboru, mrkev a celer. Vše dusíme do poloměkka.
- Potom přidáme propláchnutou rýži a zalijeme šálkem vody. Když se voda odpaří, přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a přisypeme papriku.
- Připravenou směs vložíme do vymaštěného pekáče na rozložené spařené zelné listy tak, aby se z části překrývaly. Potom je v pekáči svineme a zalijeme teplou vodou.
- Pečeme v silně vyhřáté troubě asi 30 minut.