Džuveč s houbami

Ingredience


Česnek 1 ks
Cibule 3 ks
Houby čerstvé 250 g
Kopr čerstvý 2 polévková lžíce
Olej stolní 4 polévková lžíce
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Rýže loupaná 650 g
Sůl 1 kávová lžička
Vepřová plec 500 g
Voda pitná 750 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso rozkrájíme na kostičky a opečeme na oleji. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, podusíme, podlijeme třemi šálky horké vody a dusíme dále.
  2. Očištěné houby nakrájíme na kousky a přidáme k masu.
  3. Když je maso měkké, vložíme do hrnce propláchnutou rýži a stroužky česneku. Nakonec přimícháme lžíci protlaku, podle chuti sůl a dusíme do měkka.
  4. Pokrm podáváme horký, posypaný nasekaným koprem.