Džuveč s houbami
Ingredience
Česnek |
1 ks |
Cibule |
3 ks |
Houby čerstvé |
250 g |
Kopr čerstvý |
2 polévková lžíce |
Olej stolní |
4 polévková lžíce |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Rýže loupaná |
650 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřová plec |
500 g |
Voda pitná |
750 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Omyté maso rozkrájíme na kostičky a opečeme na oleji. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, podusíme, podlijeme třemi šálky horké vody a dusíme dále.
- Očištěné houby nakrájíme na kousky a přidáme k masu.
- Když je maso měkké, vložíme do hrnce propláchnutou rýži a stroužky česneku. Nakonec přimícháme lžíci protlaku, podle chuti sůl a dusíme do měkka.
- Pokrm podáváme horký, posypaný nasekaným koprem.