Kapří čorba
Ingredience
Cibule |
50 g |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Kapr obecný |
400 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Smetana 12% (konzumní) |
2 dl |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1.5 l |
Zelenina kořenová |
100 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěnou, nastrouhanou zeleninu osmahneme na másle, přidáme protlak, sůl, horkou vodu a vše vaříme 20 minut.
- Polévku procedíme a zamícháme do ní nakrájené kapří maso bez kůže a kostí. Zalijeme smetanou rozkvedlanou s moukou a vaříme dalších 15 minut.
- Nakonec pokrm ochutíme citronovou šťávou.