Kapří čorba

Ingredience


Cibule 50 g
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Kapr obecný 400 g
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Smetana 12% (konzumní) 2 dl
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1.5 l
Zelenina kořenová 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou, nastrouhanou zeleninu osmahneme na másle, přidáme protlak, sůl, horkou vodu a vše vaříme 20 minut.
  2. Polévku procedíme a zamícháme do ní nakrájené kapří maso bez kůže a kostí. Zalijeme smetanou rozkvedlanou s moukou a vaříme dalších 15 minut.
  3. Nakonec pokrm ochutíme citronovou šťávou.