Štika s lískovými oříšky

Ingredience


Cibule 60 g
Cukr krupice 0.5 kávová lžička
Olej stolní 150 ml
Omáčka sójová 1 polévková lžíce
Ořechy lískové 100 g
Sherry brandy 1 polévková lžíce
Solamyl 1 kávová lžička
Štika obecná 800 g
Sůl 1 špetka
Šunka dušená 200 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Sójovou omáčku utřeme s cukrem, špetkou soli, Solamylem, sherry, vejcem a nastrouhanou cibulí.
  2. Do směsi namáčíme porce štiky zbavené kůže a kostí. Obalujeme je v mletých lískových oříškách.
  3. Na každou porci položíme plátek šunky, přeložíme v půli a sepneme párátkem. Zprudka smažíme na oleji dočervena.