Štika s lískovými oříšky
Ingredience
Cibule |
60 g |
Cukr krupice |
0.5 kávová lžička |
Olej stolní |
150 ml |
Omáčka sójová |
1 polévková lžíce |
Ořechy lískové |
100 g |
Sherry brandy |
1 polévková lžíce |
Solamyl |
1 kávová lžička |
Štika obecná |
800 g |
Sůl |
1 špetka |
Šunka dušená |
200 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Sójovou omáčku utřeme s cukrem, špetkou soli, Solamylem, sherry, vejcem a nastrouhanou cibulí.
- Do směsi namáčíme porce štiky zbavené kůže a kostí. Obalujeme je v mletých lískových oříškách.
- Na každou porci položíme plátek šunky, přeložíme v půli a sepneme párátkem. Zprudka smažíme na oleji dočervena.