Chlupaté knedlíky se zelím
Ingredience
Brambory |
1560 g |
Brambory vařené |
200 g |
Cibule |
200 g |
Cukr krupice |
50 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Mouka pšeničná hrubá |
600 g |
Sádlo škvařené |
200 g |
Sůl |
30 g |
Vejce slepičí |
40 g |
Zelí kysané |
800 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Brambory omyjeme, nastrouháme na jemném struhadle a necháme ustát. Potom scedíme vodu.
- Vařené oloupané brambory nastrouháme a přidáme k syrovým bramborám. Do směsi dáme sůl, prosátou hrubou mouku a vejce. Vše dobře promícháme.
- Z těsta pomocí lžíce vykrajujeme noky, zavařujeme je do osolené vařící vody a 10-12 minut zvolna vaříme doměkka.
- Kysané zelí zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Potom zelí zahustíme cibulí osmaženou na tuku a zaprášenou hladkou moukou, podusíme a přisladíme.
- Nakonec chlupaté knedlíky promícháme se zelím a při podávání je přelijeme rozehřátým tukem.