Chlupaté knedlíky se zelím

Chlupaté knedlíky se zelím - obrázek

Ingredience


Brambory 1560 g
Brambory vařené 200 g
Cibule 200 g
Cukr krupice 50 g
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Mouka pšeničná hrubá 600 g
Sádlo škvařené 200 g
Sůl 30 g
Vejce slepičí 40 g
Zelí kysané 800 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory omyjeme, nastrouháme na jemném struhadle a necháme ustát. Potom scedíme vodu.
  2. Vařené oloupané brambory nastrouháme a přidáme k syrovým bramborám. Do směsi dáme sůl, prosátou hrubou mouku a vejce. Vše dobře promícháme.
  3. Z těsta pomocí lžíce vykrajujeme noky, zavařujeme je do osolené vařící vody a 10-12 minut zvolna vaříme doměkka.
  4. Kysané zelí zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Potom zelí zahustíme cibulí osmaženou na tuku a zaprášenou hladkou moukou, podusíme a přisladíme.
  5. Nakonec chlupaté knedlíky promícháme se zelím a při podávání je přelijeme rozehřátým tukem.