Sicilský kapr
Ingredience
Celer - nať |
1 polévková lžíce |
Cibule |
50 g |
Hřebíček mletý |
3 špetka |
Kapary sterilované |
1 polévková lžíce |
Kapr obecný |
600 g |
Olej stolní |
1 dl |
Olivy nakládané |
50 g |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
250 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Porce kapra zbavené kůže a kostí osolíme a urovnáme do pekáčku vymaštěného olejem.
- Na zbylém oleji udusíme nakrájená rajčata, cibuli, olivy, kapary a nasekanou petrželovou a celerovou nať. Osolíme, opepříme, posypeme mletým hřebíčkem a navršíme na kapra.
- Pokrm zapékáme pod pokličkou asi 20 minut.