Sicilský kapr

Ingredience


Celer - nať 1 polévková lžíce
Cibule 50 g
Hřebíček mletý 3 špetka
Kapary sterilované 1 polévková lžíce
Kapr obecný 600 g
Olej stolní 1 dl
Olivy nakládané 50 g
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rajčata 250 g
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Porce kapra zbavené kůže a kostí osolíme a urovnáme do pekáčku vymaštěného olejem.
  2. Na zbylém oleji udusíme nakrájená rajčata, cibuli, olivy, kapary a nasekanou petrželovou a celerovou nať. Osolíme, opepříme, posypeme mletým hřebíčkem a navršíme na kapra.
  3. Pokrm zapékáme pod pokličkou asi 20 minut.